Vanliga Frågor

Öppetider

Vi är på plats när vi tar emot besökare i lokalen.

Bokningsbara tider:
Tor 10.00 - 20.00
Fre 10.00 - 22.00
Lör 10.00 - 22.00
Sön 10.00 - 20.00

Hör av er om ni vill boka övriga tider.

 

Åldersgräns

Minimumålder på VR World är 13 år. Detta är för att vi använder känslig utrustning. Yngre får vistas i lokalen, men tyvärr får dem inte vara med och spela. Ta gärna kontakt med oss gällande denna fråga.

 

Betalsätt

Vi tar kort och Swish. Faktura kan ställas ut mot företag, föreningar och myndigheter.

 

Rörelsehindrade

Lokalen är rullstolsanpassad tillsammans med de flesta spel och upplevelser. Vi har haft flera rörelsebegränsade på besök som har varit mycket nöjda.

 

Jag hittar inga lediga tider att boka

Man måste boka tidigast 24h framåt i tiden då vi inte kan ta bokningar på kort varsel. Ibland har vi möjlighet, skicka oss ett meddelande så kollar vi om vi kan ta emot er samma dag eller dagen efter. Det kan också hända att vi är på uthyrning eller mässa den dagen.

 

Upplägg / Hur fungerar det

Vi har inget fast upplägg utan anpassar varje besök efter kunden. Vi brukar börja med en enkel upplevelse för folk skall få känna VR. Vi säger känna och inte bara se VR då virtual reality är så pass verklig att man lurar hjärnan att känna saker som inte finns.

Vi frågar alltid om man har testat VR innan vi börjar. Om inte så kör vi den enkla upplevelsen så tipsar vi om spel vi tror ni skulle gilla utefter preferenser som skjutspel, skräck, äventyr osv. Om ni är erfarna VR-spelare får ni självklart göra precis vad ni känner för, vi finns på plats om ni skulle behöva hjälp.

 

Vilka spel har ni

Vi byter ofta spel då vi använder ett system som heter Viveport, som är som Netflix för spel - man hyr spel i en månad och byter sedan. Här hittar du en lista över vårt permanenta spelutbud.

 

Kan man spela tillsammans

Absolut! Vi har dessa multiplayer-spel i dagsläget: HordeZ, Arizona Sunshine, Brass Tactics, Rec Room, Dead and buried och PSVR The Playroom.

 

Får man en instruktör

Självklart, en instruktör finns alltid på plats för att hjälpa er med att byta spel, ge er tips på andra spel och visar vilka knappar spelet har tillsammans med vad man gör.

 

Får jag komma med egna önskemål

Det får ni gärna göra, om ni har något särskilt önskemål om t.ex. om ni vill ordna turnering till en grupp. Kolla med oss så ordnar vi en anpassad upplevelse åt dig.

 

Hur många kan man vara

Max 30 personer i lokalen samtidigt, vi rekommenderar max 20 personer.

 

Jag vill boka till fler än 30 personer, event eller uthyrning

Vi kan flytta vår utrustning. Om ni har en lokal kan vi komma till er! Det enda vi behöver är en skärm / projektor till varje station samt eluttag. Om ni inte har skärm eller projektor på plats har vi möjlighet att ta med en projektor per station för att åskådare skall kunna se vad som händer i spelet. Vi kan också ordna konferenslokal, vi tar ingen avgift för att ordna lokalen men kostnad för lokalen tillkommer på fakturan. Läs mer om detta här.

 

Parkering

Vi har parkering precis utanför som kostar 20kr/h som använder en app.